Over ons

Onze missie is u de ultieme vakantiebeleving geven. Wij willen u net zo laten genieten van Vlieland als wij dat doen en dan net een beetje meer. Met onze verschillende restaurants, hotel, fietsenverhuur, zeehondentochten, watertaxi en kledingzaak willen wij alles bieden wat uw vakantie onvergetelijk maakt.

Klaas en Erik Houter

Wie zijn wij

Al meer dan 60 jaar is familie Houter onderdeel van Vlieland. Het eiland kan zich inmiddels geen leven meer zonder de familie Houter voorstellen. Maar hoe is het ooit begonnen?

In de jaren 50 kwam de familie Houter naar Vlieland. De familie onderneemt inmiddels al 3 generaties op het eiland. Alles startte met de VIVO, een supermarkt in de Dorpsstraat waar momenteel nog steeds een supermarkt is gevestigd; de Spar.
In de volgende generatie werd er een dranken en horeca groothandel gestart en diverse winkels in het dorp. Jan Houter, de zoon van Klaas Houter sr., is in 1986 gestart met fietsverhuur Jan van Vlieland, al snel gevolgd door een evenementenbureau. Wij, Klaas en Erik (zonen van Jan Houter) zijn, na diverse omzwervingen op het vaste land, weer op Vlieland beland. Samen zijn we diverse bedrijven in verschillende sectoren gestart. Want ook bij ons kruipt het ondernemersbloed waar het niet gaan kan. 

In 2001 werd ook Zeezicht overgenomen door beide broers. In 1913 werd 'Zeezicht' gebouwd. Destijds was 'Zeezicht'  een ambtswoning voor de directeur van de Zeevaartschool. De kosten van deze woning waren destijds Fl. 6000. Echter de Zeevaartschool sloot vele jaren later haar deuren en deze ambstwoning werd verbouwd tot een pension/ hotel. Vele jaren en verbouwingen later is Hotel Zeezicht uitgegroeid tot wat het nu is. Een gezellig familiehotel, kleinschalig, intiem en omarmend. Een verblijf om nooit te vergeten.

Fietsarrangement

Een vakantie in eigen land en op de fiets. Lekker rustig, goed voor het lichaam en op het eigen tempo de charmes van de duinen ontdekken. 

Vanaf 145,- p.p.